Scampi i tamarindsaus -
Foto: TV2

Scampi i tamarindsaus

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Legg tamarindterningen i en liten bolle og hell på kokende vann. Terningen skal være dekket med vann. La dette stå ca 30 min. Mos tamarinden med en gaffel. Ha over i en sil og gni/stryk ut væsken. Kast det som blir igjen i silen. Mål opp angitt mengde tamarindvæske, og bland med resten av ingrediensene til marinaden. Sett til side. Tin scampi. Skrell dem, men la det siste leddet ved halen sitte på. Lag et lite snitt langs ryggraden med en skarp liten kniv og trekk ut den svarte tynne tarmen. Bland scampiene i marinaden og mariner i ca 10 min. Varm olje i en stekepanne/wok. Ha i hvitløk og scampi og stek i ca 2 min til scampiene er lys rosa. Rør inn kremfløte eller kokosmelk. La alt bli varmt uten å koke. Tilsett chili og frisk koriander. Server straks, gjerne med kokt ris. Tips: Tamarind er en frukt fra tamarindtreet. Fruktkjøttet blir skarpet ut og presset til "kaker". Oppbevar kjølig i en tatt lufttett pose. Smaken er syrlig. Tamarind må bløtlegges i kokende vann og siles før bruk, det er bare tamarindvannet som skal brukes. Oppskrift hentet fra boken "Asia - en kokbok" av Anna Røer, Gyldendal Forlag

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Tom yum gong