Scampi med franskbrød

Scampi med franskbrød

Vietnameserne elsker denne lille forretten, som alltid blir servert i selskaper. Smaken av stekt scampipasta på sprøstekt franskbrød (bagett) er herlig. En liten dippsaus følger med.

Oppskrift av: Anna Røer

Slik gjør du det:

Scampi: Tin scampiene. Skrell dem, men la det siste leddet med halen være igjen. Kutt langs ryggen med en skarp kniv, og fjern tarmen. Ha scampi, vårløk og hvitløk i en food processor og kjør til pasta. Ta pastaen ut og rør eggehvite, hvetemel, salt, sukker og pepper i. Franskbrød: Skjær bagetten i 2 cm tykke skiver, og smør på scampipastaen. Varm oljen i en stekepanne/wok. Legg i brødskivene med den smurte siden ned i pannen, og stek dem gylne. Snu dem, og stek også undersidene gylne og sprø. La dem renne av på et kjøkkenpapir. Dipp: Lag dipp av hvitløk, chili, sukker og limesaft i en liten hakkemaskin eller en morter. Ha den i en liten bolle, og rør inn fiskesaus og vann. Oppskriften er hentet fra "Asia" av Anna Røer (Gyldendal)

Kanskje disse også frister?