Scampi med kokosmelk og rød curry
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
24 stk
scampi1 stk
liten rødpaprika12 stk
sukkererter1 stk
gulrot3 stk
vårløk3 fedd
hvitløk3 ss
olje, nøytral3 ts
red curry paste2 ss
fish sauce3 dl
kokosmelk1 ts
maisenna1 ss
limesaft2 stk
limeblader1.5 ss
sukker, gjerne bruntSlik gjør du det:
Rød currypasta, fishsauce (fiskesaus) og tørkede limeblader finnes i velassorterte dagligvarebutikker eller innvandrerbutikker. Limeblader kan også fåes "ferske", men som erstatning kan tørkede brukes. Rød curry er sterkt, tilpass mengden etter hvor sterk mat du liker. Thaibasilikum er litt søtere enn vanlig basilikum, tilsetteventuelt litt ekstra sukker. Tin og rens scampi, haletuppen kan sitte igjen som pynt. Snitt med en liten spiss kniv langs ryggen og trekk ev av den "sorte tråden" (tarmen). Rens og del grønnsakene i tynne strimler og finhakk hvitløk. Varm opp wok eller stekepanne (woken/pannen skal være meget varm) og tilsett olje. Legg i scampi som er tørket godt av i kjøkkenpapir og stek i ca 2 min. Scampi skal fremdeles ha en rå kjerne (den skal stekes videre senere). Ta opp scampi tilsett resten av oljen og varm opp på nytt. Tilsett først gulrotstrimlene og stek i 30 sek før resten av grønnsakene tilsettes og stekes under omrøring i ca 1 min til de er knapt møre. Ta opp grønnsakene. Tilsett rød curry pasta i woken, ha i fiskesaus, kyllingkraft, kokosmelk tilsatt maisennamel, saft av lime, limeblader og sukker. Kok opp og la småkoke i 4-5 min. Smak ev til sausen med mer rød curry pasta, fiskesaus eller sukker. Tilsett scampi, grønnsaker og friske urter. Varm opp og server straks med ris (for eksempel jasminris).