Skogsdue i egen saus med oliventapenade og potetskiver -

Skogsdue i egen saus med oliventapenade og potetskiver

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Ben ut brystene. Knus bena med tresleiv i en kjele mens de stekes i smør. Tilsett løk, purregrønt, rotselleri, enebær og hvitløk, og la dette surre til det blir gyllent. Ta deg et glass rødvin før du heller resten av vinen i gryten. La dette koke i en time. Stikker noe opp, tilsetter du vann. Sil sausen og kok inn med 2 spiseskjeer smør til sausen tykner. Den største utfordringen med fugl er å få kjøttet rosa. La de ligge ute i romtemperatur, gjerne ved komfyren i en time før de skal stekes. Salte og pepre romstempererte bryst. Surr brystfiletene i smør. Sett de i stekeovn på 40-50 grader i tjue minutter til en time, slik at de oppnår riktig temperatur. På denne måten stekes de ikke, men mørnes. Før servering surres de lett i panne med hvitløksbiter, nellikspire og timian. Skjær poteter i tykke skiver. Vend i billig olje. Salte og pepre skivene. Sett i ovnen til de blir myke (ca 30 minutter). Hakk ingredienene til tapenaden i kjøkkenmaskin. Legg potetskiver på tallerken, bre over ca. 1 spiseskje tapenade, legg på bryst og fordel ca. 2 spiseskjeer saus til hver. Denne retter passer godt som forrett. Dersom den skal serveres som hovderett, beregner du en due per person.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Due i mørk soppsaus