Smørbrød med varmrøkt ørretsalat og avokado med rogn

Smørbrød med varmrøkt ørretsalat og avokado med rogn

Oppskrift av: Wenche Andersen
20 minutter

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Skjær ørret i terninger, hold av like mange ørretskiver som antallet porsjoner du lager. Bland sammen majones og creme fraiche. Tilsett finhakket vårløk, kapers, ørret i terninger og smak til med salt, pepper og sitron. Pensle brødskivene med olje og stek i stekeovn eller stekepanne til de blir sprø. Skyll godt av salaten i rennende kaldt vann og rist av vannet. Vend inn litt olje, salt og pepper i salaten. Legg ørretsalat på brødskivene med ruccolasalat over. Del hver avokado i to og ta ut steinen. Ta også ut halvparten av kjøttet i hver halvdel. Mos avokadokjøttet med en gaffel og bland inn creme fraiche (du kan også bruke rømme), saft av lime, finhakket løk og smak til med salt og pepper. Legg blandingen tilbake i avokadoene. Anrett rogn av forskjellig slag over og dryss med finhakket gressløk. Server med brød.

Kanskje disse også frister?