Smørgåstårta - Dette er Rachel Khoos tolkning.
Foto: BBCLifestyle

Smørgåstårta

Dette er Rachel Khoos tolkning.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Bland sammen salt, sukker og enerbær med vann i en kjele. Skrell rødbetene og hakk dem grovt. Ha det i kjelen. Kok opp og la sukker og salt løse seg helt opp. La det kjøle seg til romtemperatur og sett det i kjøleskapet.

Skjær laksen i tynne skiver. La dem ligge i laken i fire minutter før du løfter lakseskivene ut og tørker dem med kjøkkenpapir. Sett laksen til side.

Visp kremfløten stiv. Vend inn pepperroten og smak til med litt salt.

Lag sandwichen med fire skiver polabrød av gangen (eller tynne loffskiver). Smør på et tynt lag av pepperrotkremen før du legger på en ny skive brød. Legg fire skiver på toppen av hverandre, hvert med et nytt lag av pepperrotkrem.

Skrell lange strimler av agurken (ikke bruk det ytterste og unngå den innerste delen med frø).

Du trenger åtte strimler. Bruk en melonskje og lag 30-35 små kuler av agurken (Ikke bruk delen med frø her heller).

Smør kremen på sidene (som om det var en kake). Legg agurkstrimlene langs ytterkanten.

Nå legger du på agurkkulene på toppen, langs hele kanten.

Rull sammen lakseskivene og legg dem på toppen.

Legg på skiver av sylta rødbeter (eller noe annet som blir godt og fint). Strø over litt frisk dill. 

Servér!

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Tyrkisk kaffe