Sopprisotto - Sopprisotto er en høstklassiker. Det er vanskelig å tenke seg denne årstiden uten en god risotto - gjerne på fersk sopp, men tørket fungerer også utmerket.
Foto: Erik Hannemann

Sopprisotto

Sopprisotto er en høstklassiker. Det er vanskelig å tenke seg denne årstiden uten en god risotto - gjerne på fersk sopp, men tørket fungerer også utmerket.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Dersom du bruker tørket sopp: Ha sopp i vann i 5-10 minutter. Klem utvannet av soppen og ha vannet i en kjele med vannet og kyllingkraften.

Kok opp vann og kyllingkraft og ha det kokvarmt. I mens:

Skrell løk og gulrot. Finhakk løk og gulrot og del opp soppen i mindre biter (så store du vil ha dem).

Ha sopp, løk og gulrot i en tykkbunnet kjele med litt smør og olje. Stek til løken er blank. Ha i risen og la den steke i fem minutter. Knus hvitløksfeddet (eller finhakk) og la det steke med i 30 sekunder.

Ha i vinen og la det koke ut.

Ha i én og én sleiv med kyllingkraft. Den skal koke helt inn før du har i en ny. Rør godt i risen mellom hver gang.

Fortsett slik til risen er kokt, men fortsatt har litt tyggemotstand igjen.

Når risen er ferdig: Riv parmesanen og rør den inn sammen med smøret (enklest om det er i terninger).

Legg på lokk og la den sette seg de siste minuttene før servering.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Laks og risotto