Sprøstekt abborfilet servert med agurksalat, dillpoteter og kantarellstuing

Sprøstekt abborfilet servert med agurksalat, dillpoteter og kantarellstuing

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Små abbor er best til denne retten. Fileter abboren og fjern mest mulig ben, skinnet kan ev sitte på om du ønsker det. Vend filetene i en blanding av hvetemel, salt og pepper. Stek de panerte abborfiletene i smør til skinnsiden er sprø og gyllen. Snu og stek raskt på andre siden. Press over litt sitron. Dillkokte poteter Skrubb nye poteter godt og kok dem møre i lettsaltet vann med krondill (eller vanlig dill). Hell av kokevannet og damp potetene godt. Fløtesurrede kantareller Rens og riv kantareller i biter (bruker du kniv blir de fort sorte i sårkanten). Finhakk sjalottløk og surr i smør til løken er blank. Tilsett kantarellene og stek på sterk varme til all væske er dampet bort. Tilsett kremfløte (ev rømme) og kok til sausen tykner. Smak til med salt, pepper og ev litt sitronsaft. Agurksalat Skyll agurken og fjern ev skall med en potetskreller. Høvle agurken i tynne skiver med hjelp av en ostehøvel. Dryss på salt og la agurkskivene stå med saltet i 10-15 min. Hell av noe av vannet som har dannet seg. Bland sammen olje eller vann, eddik og pepper og smak til med sukker. Hell laken over agurkskivene og vend lett om med hjelp av to gafler. La salaten stå og trekke minst 10 min før servering. Dryss over finhakket kruspersille ved servering.

Kanskje disse også frister?