Hopp til hovedinnhold
Sprengt kalkunbryst i olivensaus

Sprengt kalkunbryst i olivensaus

Oppskrift av: Aase Strømstad
1440 minutter
Hovedrett

Ingredienser

6 porsjoner

Saltlake:

2 dl

vann

3.5 dl

salt

0.5 dl

sukker

Til koking:

1 l

vann

Olivensaus:

2 ss

smør

Slik gjør du det:

Kok opp alt til saltlaken og avkjøl den helt. Hell den over kalkunbrystet og la det trekke i kjøleskap i 1 døgn. Ta det opp og tørk det. Legg kalkunbrystet i et rommelig kokekar, hell på kaldt vann, kok opp, skum av og tilsett grovkuttet selleri, pepper, laurbærblad og estragon og la kalkunbrystet trekke under lokk til det er gjennomkokt, 45-60 minutter. Ta kjøttet opp og hold det varmt. Sil kokelaken og kok den inn til angitt mengde kalkunkraft. Smelt smøret, rør inn mel og spe med kalkunkraften og fløte. Skjær oliven i skiver og legg dem i sausen. La sausen koke uten lokk til den er fyldig. Skjær kalkunbrystet i skiver og hell sausen over.

Kanskje disse også frister?