Steinsoppravioli med salviesmør
Her er Trond Mois fantastiske steinsopp-pasta med salviesmør. For en rett!
Oppskrift av: Trond Moi
180 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Pasta
200 g
mel3 stk
eggeplomme0.5 ts
salt4 ss
olivenolje0.5 dl
vannFyll
100 g
steinsopp50 g
kyllingkjøttdeig1 stk
sjalottløk2 ss
smør1 dl
hvitvin0.5 dl
fløteSalviesmør
100 g
smør3 ss
finhakketsalvie50 g
pinjekjernerSlik gjør du det:
1 Lag pastadeig. Ha alle ingrediensene i en matlagingsmaskin, og kjør til det blir en jevn masse. Legg deigen på melet bakebord, elt godt, og rull den ut til ei pølse. Pakk den inn i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet i 2 timer. 2 Ta deigen ut av kjøleskapet. Kjevle den ut til et 2--3 mm tykt flak. Dryss overflaten med mel, brett flaket sammen, og kjevle ut på ny. Ved hjelp av mellaget inne i flaket kan du nå enkelt åpne det igjen, og du har et stort, fint pastaflak på 1 1/2 mm tykkelse. Dersom du ikke har stort nok bakebord, kan du dele flaket i to. 3 Lag fyll. Kutt steinsoppen i 1 cm store terninger, og fres den i smør sammen med kyllingkjøttdeig og finhakket sjalottløk til det blir gyllent. 4 Ha hvitvin og fløte i panna, og kok inn til det tykner. Smak til med salt og pepper. 5 Lag salviesmør. Rist pinjekjernene i 1 minutt i ei panne til de blir gylne. Ta dem ut og legg dem til side. Brun smøret lett i panna. Ha i finhakket salvie, sitronsaft og pinjekjerner. Smak til med salt og pepper. 6 Skjær ut 7--8 cm store sirkler av pastaflaket, og pensle med eggehviter. 7 Legg på 1 ss fyll, brett deigen over og rundt, og klem godt i kantene slik at det blir en tett pute. 8 Kok opp en stor kjele med vann. Ha rikelig med salt og litt olivenolje i vannet. Kok pastaputene i 4--5 minutter til den er myk, men samtidig med en litt fast deigkjerne. 9 Hell raviolien over i et dørslag, og la den renne litt av seg. 10 Ha den over på tallerkener, hell over salviesmør, og pynt med friske salvieblad.