Stekt kalkun med kastanjefyll -
Foto: Lisa Westgaard

Stekt kalkun med kastanjefyll

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Kalkunen: Tin kalkunen. Innmaten brukes i stuffingen eller vi koker kraft på den. Fyll eventuelt fuglen med ånsket stuffing og bind sammen vinger og ben for å få jevn steking. Etter at kalkunen er fylt, lukkes åpningen med en stekenål eller sys sammen med bomullstråd. Pensle med smør tilsatt salt og pepper. Legg fuglen i langpannen og stek den saftig og gyllen. Beregn ca. 1 time pr. kg kalkun. Ha eventuelt litt vann i langpannen under steking. Kalkunen er ferdig når steketermometeret spretter ut. Oppskjæring: La fuglen hvile ca. 20 miutter før oppskjæring. Den kan serveres «hel» med bryststykkene ferdig oppskåret i skiver og lagt tilbake på skroget. Ved annen gangs servering skjæres lårene fra, benes ut og deles opp. Kastanjefyll: Kok hjerte og krås ca. 1 time. Ta vare på kraften til saus. Finhakk all innmaten, også leveren. Bland inn finhakket løk og presset hvitløk. Tilsett kastanjepure, fjørfefarse og persille. Rør sammen og tilsett konjakk, salt og krydder. Ha kastanjefyllet i kalkunen. Lukk åpningen med en stekenål eller sy igjen med bomullstråd. Saus med rosa pepper: Kok opp kraften, gjerne av innmaten av kalkunen som er igjen etter at den ble kokt til stuffing, og tilsett hvetemel rørt ut i litt vann. Ha i creme fraiche og la sausen småkoke ca. 5 minutter. Smak den til med rosa pepper, sennep, estragon og salt. Potetmos: Skrell og del potetene i biter før koking. Kok dem myke i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og damp dem. Mos potetene, tilsett smør og melk, litt om gangen. Rør kraftig og spe til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Kokte sukkererter med hakkede nøtter: Til varm kalkun smaker det godt med kokte grønnsaker som rosenkål, blomkål, brokkoli, erter og bønner. Vi har valgt lettkokte sukkererter. Kok dem så vidt møre og strø gjerne over lett ristede nøtter og klippet persille ved servering.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.