Stekt orrfugl

Stekt orrfugl

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Rens fuglen og skyll den godt, gni den inn med salt og pepper. Brun den i en panne og kle den med svinenett med krydder under. Stek den i ovnen, bruk steketermometer. Den er ferdig når termometeret viser 65 ºC. La den hvile på benken i ca 15 min og skjær fra brystet. Bær med kanel og anis: Smelt sukkeret og tilsett eddiken. Kok inn og tilsett rødvinen sammen med kanel og anis. La det koke til det ikke er klumper. Legg på bærene og kok igjennom. La det trekke og smak til med mer sukker eller kanel hvis det trengs. Einebærsky: Rens grønnsakene og skjær dem i passe stykker. Fres dem raskt i olje. Ha på krydder og eddik. Kok eddiken inn og tilsett rødvinen, kok inn til det halve og tilsett kraften. Kok til smaken er god og sil sausen. Selleriterte: Skrell og skjær sellerien i små terninger. Rens løken og hakk den fint, brun den sammen med sellerien og ha på kremfløte. La det koke sammen med timian til det er mørt. Avkjøl til det er lunkent, og rør så i eggeplommene. La det avkjøles helt. Kle en form med butterdeig. Ha i massen og stek terten i ovnen i ca 12-15 min på 160 ºC.

Kanskje disse også frister?