Stjerneanisglasert kamskjell med marinert skorsonnerot og tomatvinaigrette

Stjerneanisglasert kamskjell med marinert skorsonnerot og tomatvinaigrette

Oppskrift av: Mikael Forselius

Slik gjør du det:

Kamskjell Kok sammen sukker, hvitvinsvineger, stjerneanis og vann - mariner kamskjell i minimum 6 timer, stek kamskjell i godt brynt smør på en side. Tilsett smøret i marinaden og miks godt sammen, pensle kamskjell og stek i ovnen på sterk overvarme med 225 grader i 2 - 3 minutter. Skorsonnerot Skrell roten under rennende kaldt vann, og legg den i litt melk med sitronsaft så den ikke blir svart. Skives tynt, helst på skjæremaskin, blancher den i kokende vann, og legg den i isvann så den kjølner hurtig. Miks sammen olivenolje og sitronskall/saft samt smak til med salt, sukker, gressløk og persille. Mariner skorsonneroten 10 - 15 minutter, og anrett som en carpaccio på en tallerken. Tomatvinegrette Blancher og skrell plommetomaten, skjær tomatkjøttet i små terninger og press saften av tomaten gjennom en sil. Miks tomatkjøtt og saft sammen med hvitløken og olivenoljen, og smak til med vineger, salt, sitronsaft og kvernet brent sortpepper.

Kanskje disse også frister?