Slik gjør du det:
Rødløk og vårløk stekes myk og gylden i oljen. Spe med kremfløte og la sausen redusere litt (til ønsket tykkelse). Tilsett hvitløk og frisk basilikum. Hell i hvitvinen til slutt, for en tørr og frisk ettersmak. Damp sjøkreps i vann og hvitvin (forhold: 2 deler vann, 1 del hvitvin), tilsatt fersk hvitløk, oregano og basilikum. Krepsene skal så vidt være dekket med vann. Like før sjøkrepsene er ferdige (kjøttet er hvitt og løst i halen), legges de rengjorte, lukkede skjellene oppå sjøkrepsen i kasserollen og dampes med, under lokk, til de åpner seg. De skjell som ikke åpner seg, må kastes. Hele dampingsprosessen tar kun få minutter, så pass på at skalldyrene ikke blir overkokt! Tagliatellen kokes i vann tilsatt havsalt (1 ss pr. liter vann) i 3-5 min (avhengig av hvor mye tyggemotstand du liker). Bland pasta og saus i et serveringsfat. Dekorer med sjøkreps og skjell. Strø over litt hakket persille til slutt.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.