Thaikokossuppe med fisk og salat

Thaikokossuppe med fisk og salat

En frisk, god og varmende thaisuppe. Den tar ca. 45 minutter å lage, men vanskelig er den ikke. Lag eventuelt en stor porsjon og frys ned litt til senere bruk.

Christopher Sjuve
45 minutter
Suppe

Slik gjør du det:

Rens og skjær paprika og agurk i terninger og kok sammen med ingefær, sitrongress eller sitronsaft, chilipulver, limeskall og -saft i kokosmelk og grønnsakskraft i ca. 20 minutter. Mos suppen i foodprosessor eller med stavmikser.
Lag salaten. Rens og skjær papaya i små terninger, strimle sukkerertene. Rens og finhakk chilien. Strimle basilikumbladene. Bland alt og dryss salt over. Skjær fisken i pene skiver og stek dem, gjerne i grillpanne, til de er akkurat gjennomstekte, cirka 2 minutter på hver side. Dryss på en anelse salt.
Fordel suppen i dype tallerkener, legg fisk og salat på toppen. Pynt med thai-basilikum eller koriander.
Tips!
Denne suppen kan også lages med kylling i stedet for fisk.

Kanskje disse også frister?