Thaisnack - Miang kum

Thaisnack - Miang kum

Oppskrift av: Junie Kovacs

Slik gjør du det:

Det skal være lik mengde på alle ingrediensene, med unntak av chilien. Knus kokosnøtten. Det gjør du best ved å legge den inn i to plastposer, gå ut og kaste den hardt i bakken. Frigjør kjøttet fra skallet, og skrell det tynne brune laget bort med en potetskreller. Tørk kjøttet med husholdningspapir. Skjær det deretter opp i små fliser. Rist og brun dem lett i en tørr panne på middels temperatur. Rist deretter de usaltede peanøttene. Skrell ingefæren. Skjær den, løken, chilien og limen i små biter. Behold skallet på limen. Anrett alt i separate seksjoner på et stort fat eller i små skåler. Slik gjør du: Form bladet til en liten kurv og ha litt av alt oppi. Ha en liten dæsj flytende honning over. Pakk sammen bladet, og putt det hele i munnen. Tips: Betelblad ("Wild pepper leaves"), thai sjalottløk, tørkede reker og thai chili er å få kjøpt i vietnamesiske butikker. Spinatblad er en god erstatter for betelblad, rødløk for thai sjalottløk, reker eller scampi for tørkede reker. Dersom du bare har "vanlig" stor rød chili, anbefales å forsyne seg mye rausere enn det en ellers ville ha gjort med thai chili.

Kanskje disse også frister?