Tigerreker med svart pepper og stekt ris -

Tigerreker med svart pepper og stekt ris

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
6 porsjoner

18 stk tigerreker (scampi)

20 stk svart helpepper

1 fedd hvitløk

2 ss soyaolje

1 stk koktgulrot

2 stk vårløk

100 g grønne erter

100 g bønnespirer

2 stk egg

300 g ris, kokt

2 ss soyasaus

0,5 ts sesamolje

0,5 stk purre

Annonse

Slik gjør du det:

Denne oppskriften er laget av Lars Barmen, norsk stjerne-kokk, også kjent fra tv-programmet Barmeny. Stek først pepperkornene i tørr stekepanne på sterk varme til de begynner å ryke. Ha pepperen i en morter og grovknus den. Rens tigerrekene. Skjær et tynt snitt langs ryggen på rekene og fjern den mørke strengen. Krydre rekene med pepperen og stek dem raskt i halve av soyaoljen. Det er viktig å bruke sterk varme og kort steketid. 15 sekunder på hver side er nok. Sett rekene til side. Finhakk hvitløken og la den surre gyllen i resten av soyaoljen i en stekepanne. Tilsett kokt gulrot i små terninger, finsnittet vårløk, erter og bønnespirer og la det steke i ca. 3 minutter, til alt er blankt. Visp eggene sammen og rør dem i. Stek blandingen under omrøring i noen sekunder og tilsett så risen. Snu og vend på risen til den er godt gjennomvarm. Smak til med soyasaus og sesamolje. Fordel risen i en kopp eller lignende til hver porsjon, og snu dem på tallerkener. Anrett rekene rundt. Dryss litt finsnittet vårløk over risen. Ved å frese svart pepper i helt tørr stekepanne får du fram søtsmaken i pepperen. Pepperen blir mindre sterk, men søtere.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.