Slik gjør du det:
Rens scampi og skjær ut tarmen (ligger langs ryggen). Skyll skallet, og legg det i en kasserolle sammen med vann og salt. Kok opp og la syde i 20 minutter.
Sil vekk skall og tilsett 2 spiseskjeer fishsauce.Riv limeblader og sopp i biter. Skjær sitrongress i 3 cm lange biter og gi dem noen trøkker i morteren.Tilsett dette, samt scampi. Syd til scampiene er kokt (når de har skiftet farge). Gi chiliene noen trøkker i morteren. Legg chili, koriander og limesaft i suppeskåler. Hell over suppa. Smak til med mer limesaft og fishsauce om det trengs. Det skal smake salt, surt og sterkt. Server med kokt ris ved siden av.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.