Hopp til hovedinnhold
Eclair

Eclair

De er ikke enkle, men veldig gode.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
90 minutter
Dessert

Ingredienser

Vannbakkels

5 dl

vann

250 g

hvetemel

250 g

smør

5 stk

egg

Vaniljekrem

1 ts

Vaniljeekstrakt

5 dl

melk

75 g

sukker

Slik gjør du det:

Vannbakkels
Forvarm ovnen til 230 grader.
Ha vann og smør i en kjele og kok opp. Ta av platen og ha i melet og rør rundt til det blir jevnt.
Knekk i ett og ett egg. Rør inn ett egg av gangen, bruk gjerne håndmikser. Rør eggene skikkelig godt inn. 
Fyll deigen med en kremsprøyte med stor tipp. Lag avlange "pølser" på et stekebrett kledd med bakepapir.
Stek i fem minutter i ovnen før du skrur ned temperaturen til 180. Stek i 30 minutter til - og IKKE åpne døren.
La de avkjøle på rist.

Vaniljekrem

Kok opp 4 desiliter melk med vaniljen og sukkerer.Visp sammen eggeplommer, 1 desiliter melk og maisenna en bolle som tåler varme. Hell den varme melken over i bollen. Visp godt før du har alt tilbake i kjelen. La det koke opp så det tykner.Kjøl av (går fort om du har det utover et kledd stekebrett).Del vannbakkelsene i to på langs. Legg litt krem på den nederste og legg på lokket.Pensle eller dypp en den blandingen du liker best

Rosa topping
Kjør 1 eggehvite sammen med melis og noen (4-5) bringebær) med stavmikser. Ha i litt og litt melis til det blir tykt nok.
Sjokoladetopping
Ha knekt sjokolade i en bolle. Varm opp noen skvetter med fløte og hell over. Rør til det blir jevnt.
Oppskriften er basert på den utmerkede Kristine som driver bloggen "Det søte liv".