Hopp til hovedinnhold

Eggeplomme

Eggeplomme

Foto: Crestock

Eggeplomme er del av innholdet i et egg som skal gi næring til fosteret frem til klekkingen. Den består i stor grad av kolestrol i form av fett. Eggeplommen ligger i eggehviten. Hvis du har eggeplommer til overs etter matlaging, kan du for eksempel lage hjemmelaget bernaise eller aioli.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

15.8 g (36 %)

Fett

27.1 g (62 %)

Karbohydrat

0.2 g (0 %)

Alle næringsstoffer

Vann

55 g

Kilojoule

1275 kJ

Kilokalorier

308 kcal

Protein

15.8 g

Fett

27.1 g

Mettet

7.5 g

Enumettet

11.1 g

Flerumettet

3.7 g

Kolesterol

1200 mg

Karbohydrat

0.2 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

0.2 g

Sukker

0 g

Kostfiber

0 g

Alkohol

0 g

Retinol

500 µg

Beta-karoten

0 µg

Vitamin A

500 RAE

Vitamin D

12 µg

Vitamin E

14.7 alfa-TE

Tiamin

0.31 mg

Riboflavin

1.2 mg

Niacin

0 mg

Vitamin B6

0.28 mg

Folat

140 µg

Vitamin B12

6.7 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

131 mg

Jern

5.2 mg

Natrium

66 mg

Kalium

83 mg

Magnesium

12 mg

Sink

3.4 mg

Selen

37 µg

Kobber

0.12 mg

Fosfor

603 mg

Vi har 369 oppskrifter med Eggeplomme