Albondigas
Spanske kjøttboller på sitt beste.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
Kjøttboller
0.5 kg
kjøttdeig3 skiver
brød, gjerne loff eller kneipp2 ss
løk, finhakket1 stk
egg2 ss
persille1 fedd
hvitløk1 klype
cayennepepperSafransaus
1 dl
hvitvin2 dl
kremfløte3 ss
smørSlik gjør du det:
Løken kan kjøres helt fint med en kjøkkenmaskin.
Legg brødskivene i vann i noen minutter. Krem ut vannet med neven. Ha det i en bolle sammen med kjøttdeig, løk, egg, cayennepepper, knust hvitløk og persille.
Når deigen er helt jevn triller du små kjøttboller (albondigas betyr egentlig hasselnøtter, så der fikk du en ide om hvor store de skal være).
Stek dem i en blanding av olivenolje og smør. Hold dem varme (i stekepannen eller ovnen) og server dem med denne sausen.
Safransaus
Kok inn hvitvinen til det halve. Ha i kremfløte og safran. La det koke til det tykner. Kok opp og rør inn smør rett før servering. Smak til med salt og pepper. Og server med kjøttbollene.