Amerikanske frokostmuffins
Christopher Sjuve
60 minutter
BakverkIngredienser
4 porsjoner
5 dl
hvetemel3.5 dl
sammalt hvete, fin3 ts
bakepulver0.5 ts
salt3 stk
egg2.5 dl
vann1.5 dl
yoghurt1 dl
olivenolje50 g
spinat, fersk8 stk
oliven, sorte200 g
fetaostSlik gjør du det:
Forvarm stekeovnen til 175°C. Bland alt det tørre. Visp eggene lett sammen og visp inn vann, yoghurt og olje. Rør det i det tørre. Strimle spinaten og skjær fetaosten i små terninger. Bland det i røren. Hold gjerne av noen osteterninger til garnering. Smør store muffinsformer og fyll dem nesten helt opp med røren. Stikk oliven ned i røren og legg på en osteterning. Stek muffinsene nederst i ovnen til de er gjennomstekte, 25-30 minutter. Server til: Smør, eventuelt også godt kjøttpålegg.