Amerikanske Whoopie Pies
Whoopie Pies er myke kaker som kan settes sammen to og to med ulike typer krem i mellom. An American classic!
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
Slik gjør du det:
Pisk sammen mykt smør og sukker. Tilsett eggeplomme og pisk til luftig smørkrem. Pisk inn vaniljeekstrakt. Rør ut natron i varmt vann (dette bruser opp) og bland i. Rør så i kefir, kakao og til slutt hvetemelet. Bland til en jevn og klumpfri deig, men ikke rør mer enn nødvendig.
Form deigen til runde baller (ca 2,5 cm i diameter). Bruk fuktige hender og skyll dem ofte i vann, for deigen er litt klissete. Legg disse ballene på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom. Trykk ballene så litt flate med fingrene så du får små, runde tykke kaker.
Stekes midt i ovnen ved 200°C i 5-8 min. Kakene sveller litt opp under stekingen. De ferdigstekte kakene vil være myke når de tas ut av ovnen, men blir fastere når de avkjøles. Flytt de stekte, varme kakene over på en rist ved hjelp av en stekespade og la de avkjøles til de blir helt kalde.
Pisk sammen mykt smør, melis, fløte og vaniljeekstrakt til en luftig krem.
Sett sammen to og to kaker med vaniljesmørkrem i mellom. Klem lett sammen. Sikt over melis som pynt før servering.