Appelsinpannekaker med karamelliserte hasselnøtter

Appelsinpannekaker med karamelliserte hasselnøtter

Uimotståelige appelsinpannekaker med varm karamellsaus og nøtter!

Oppskrift av: Camilla Agerup

Ingredienser

Pannekaker

  • 225 g

    hvetemel
  • 5 stk

    egg
  • 175 g

    sukker
  • 1.5 ts

    vaniljesukker
  • 75 g

    smør
  • 5 dl

    melk
  • 2 stk

    appelsin, finrevet skall
  • Karamelliserte hasselnøtter

  • 200 g

    sukker
  • 0.5 dl

    sirup
  • 200 g

    hasselnøtter
  • Slik gjør du det:

    Visp sammen egg, melk, sukker og vaniljesukker i en bolle. Tilsett revet appelsinskall og smeltet smør. Rør inn alt melet.
    La røren stå og svelle i 30 minutter.
    Stek tynne pannekaker.
    Smelt sukker og sirup i en stekepanne, og la det blir lysebrunt.
    Ha i hasselnøttene og la surre i 5 minutter på svak varme.
    Anrett pannekaker på tallerken og hell over lunken karamell.
    Riv gjerne litt ekstra appelsinskall over og server med litt vaniljeis til.