Appelsinpannekaker med karamelliserte hasselnøtter
Uimotståelige appelsinpannekaker med varm karamellsaus og nøtter!
Oppskrift av: Camilla Agerup
Ingredienser
Pannekaker
225 g
hvetemel5 stk
egg175 g
sukker1.5 ts
vaniljesukker75 g
smør5 dl
melk2 stk
appelsin, finrevet skallKaramelliserte hasselnøtter
200 g
sukker0.5 dl
sirup200 g
hasselnøtterSlik gjør du det:
Visp sammen egg, melk, sukker og vaniljesukker i en bolle. Tilsett revet appelsinskall og smeltet smør. Rør inn alt melet.
La røren stå og svelle i 30 minutter.
Stek tynne pannekaker.
Smelt sukker og sirup i en stekepanne, og la det blir lysebrunt.
Ha i hasselnøttene og la surre i 5 minutter på svak varme.
Anrett pannekaker på tallerken og hell over lunken karamell.
Riv gjerne litt ekstra appelsinskall over og server med litt vaniljeis til.