Asparges og skinke

Asparges og skinke

Enkelt og veldig, veldig godt.

Oppskrift av: Morten Øverbye
15 minutter

Slik gjør du det:

Rens asparges. Kutt av den nederste delen av aspargesen, og bruk en potetskreller for å fjerne det grønne helt nederst. Dette kan nemlig være litt «seigt» å tygge.
Kok opp lettsaltet vann og ha i asparges. La det fosskoke i 2–3 minutter, avhengig av tykkelsen på aspargesen. Ha dem over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen og bevare den friske grønne fargen.
Kok eggene slik at de får en smilende plomme, 7–8 minutter. Fjern skallet og del eggene i to.
Rull aspargesene i skinkeskiver. Her kan du bruke hvilke kjøtt-slag som helst, velg dine favoritter.
Legg opp alt på et stort fat: Asparges i skinke, kokt egg og melon i fine skiver. Ha noen dråper god olivenolje over og kvern litt grov pepper til slutt.
Server gjerne med brød og aioli om du ønsker en mer mettende rett.