Auberginesuppe

Auberginesuppe

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
1440 minutter

Ingredienser

  • 700 g

    aubergine
  • 0.5 ts

    salt
  • 2 ss

    kokosolje
  • kardemomme
  • 1 ts

    ingefær, malt
  • 1 ts

    gurkemeie
  • 0.5 ts

    pepper
  • 200 ml

    kokosmelk
  • 750 ml

    grønnsaksbuljong
  • koriander og lime til servering
  • Slik gjør du det:

    Del auberginen i 3 cm terninger og legg dem i en dyp stekeplate.
    Ha på litt salt, kokosolje og bland godt med hendene. Sett dem inn i en kald ovn. Varm opp til 200 grader og bak i 30 minutter, til auberginen er bløt og myk.
    Bruk en blender til å kjøre det helt glatt sammen med kardemomme, ingefær, gurkemeie, pepper, kokosmelk og grønnsakskraft. Smak til med salt og pepper.
    Ha det over i en serveringsbolle. Dekk til og avkjøl i minst fire timer, helst over natten.
    Serveres kald, med frisk koriander og en skvis med lime.