Auberginesuppe
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
1440 minutter
Ingredienser
700 g
aubergine0.5 ts
salt2 ss
kokosolje1 ts
ingefær, malt1 ts
gurkemeie0.5 ts
pepper200 ml
kokosmelk750 ml
grønnsaksbuljongkoriander og lime til servering
Slik gjør du det:
Del auberginen i 3 cm terninger og legg dem i en dyp stekeplate.
Ha på litt salt, kokosolje og bland godt med hendene. Sett dem inn i en kald ovn. Varm opp til 200 grader og bak i 30 minutter, til auberginen er bløt og myk.
Bruk en blender til å kjøre det helt glatt sammen med kardemomme, ingefær, gurkemeie, pepper, kokosmelk og grønnsakskraft. Smak til med salt og pepper.
Ha det over i en serveringsbolle. Dekk til og avkjøl i minst fire timer, helst over natten.
Serveres kald, med frisk koriander og en skvis med lime.