Baconpai med cottage cheese

Baconpai med cottage cheese

Nydelig pai med spennende smaker.

Hanna Sundquist

Ingredienser

3.5 stk

hvetemel

60 g

smør

1.5 dl

kesam

0.5 ts

salt

2 ss

vann

Fyll:

1 stk

Løk, grovhakket

1 ss

smør

150 g

Bacon i biter

1 stk

vårløk

6 stk

Aprikoser

4 stk

egg

2 dl

h-melk

2 ss

Frisk timian

Slik gjør du det:

•Bland alle ingrediensene
til paideigen i en
food processor og la
maskinen gå til alt er
blandet. La deigen ligge
kjølig i ca. 30 min.
Kjevle eller trykk deigen
ut til den passer en
smurt paiform, ca. 24 cm
i diameter. Prikk med en
gaffel. Forstek paiskallet
ved 200° i 15 min.
Surr løken blank i
smør og sprøstek baconbitene.
Kutt opp vårløken
i små biter.
Fordel løk, baconbiter,
vårløk og aprikos i biter over det forstekte paiskallet. Visp sammen cottage cheese, egg og melk og hell det over resten av fyllet. Dryss over ost og timian. Stek paien videre ved 180° til eggeblandingen er stivnet, ca. 20–30 min.
Server paien lunken med en frisk salat.