Baconpai med cottage cheese
Nydelig pai med spennende smaker.
Hanna Sundquist
Ingredienser
Slik gjør du det:
•Bland alle ingrediensene
til paideigen i en
food processor og la
maskinen gå til alt er
blandet. La deigen ligge
kjølig i ca. 30 min.
Kjevle eller trykk deigen
ut til den passer en
smurt paiform, ca. 24 cm
i diameter. Prikk med en
gaffel. Forstek paiskallet
ved 200° i 15 min.
Surr løken blank i
smør og sprøstek baconbitene.
Kutt opp vårløken
i små biter.
Fordel løk, baconbiter,
vårløk og aprikos i biter over det forstekte paiskallet. Visp sammen cottage cheese, egg og melk og hell det over resten av fyllet. Dryss over ost og timian. Stek paien videre ved 180° til eggeblandingen er stivnet, ca. 20–30 min.
Server paien lunken med en frisk salat.