Bakt gresskar
Ikke la deg skremme av gresskar. Dette er den aller kuleste oppskriften du finner. Med gresskar.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
120 minutter
Ingredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skjær toppen av gresskaret. Rens ut frø og de løse trådene ved å skrape med en spiseskje. Sett gresskaret i en ildfast form.
Hakk hvitløken. Varm opp hvitløk og fløte i en kjele til kokepunktet.
Hell det i gresskaret. Ha i fløte, revet ost og krutonger. Ha eventuelt i litt vann eller kraft for å fylle opp (men du trenger ikke fylle helt fult).
Legg på "lokket" som du skar av.Bak i ovnen i to timer.
Når du skal servere skraper du kantene av gresskaret for å få løs gresskarkjøttet.
Smak til med salt og pepper.
Øs opp i skåler og server med hakket persille.