Bakt marinert salmalaks med blomkålpurè
Håvard Husrem
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
Salmalaks i porsjonstykker på 200g1 ss
Timian, finhakket1 ss
ingefær, finhakket1 ss
Chili, finhakket1 ss
Gressløk, finhakket1 ss
kapers, finhakket1.5 dl
kremfløte150 g
smør1 stk
blomkålSlik gjør du det:
Bland timian, gressløk, ingefær, kapers og chili sammen med olje og sitronsaft. Fordel marinaden på fisken og legg dette i en ildfast form. Stek fisken på 160 grader i 9-10 minutter. Ta ut fisken å la den hvile i 5 minutter før servering
Skjær buketter av blomkålet og kok dette mørt i lettsaltet vann. Hell av vannet og tilsett 100-150 g smør i terninger. Kjør dette til en fin purè med stavmikser. Tilsett litt fløte dersom du ønkser den enda mykere. Smak til med pepper.