Bakt marinert salmalaks med blomkålpurè

Bakt marinert salmalaks med blomkålpurè

Håvard Husrem
30 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

800 g

Salmalaks i porsjonstykker på 200g

1 ss

Timian, finhakket

1 ss

Chili, finhakket

1 ss

Gressløk, finhakket

1.5 dl

kremfløte

150 g

smør

1 stk

blomkål

Slik gjør du det:

Bland timian, gressløk, ingefær, kapers og chili sammen med olje og sitronsaft. Fordel marinaden på fisken og legg dette i en ildfast form. Stek fisken på 160 grader i 9-10 minutter. Ta ut fisken å la den hvile i 5 minutter før servering
Skjær buketter av blomkålet og kok dette mørt i lettsaltet vann. Hell av vannet og tilsett 100-150 g smør i terninger. Kjør dette til en fin purè med stavmikser. Tilsett litt fløte dersom du ønkser den enda mykere. Smak til med pepper.