Blomkål

Foto: NU-Arkiv
Blomkål består av mange små buketter vokst sammen til et stort blomkålhode. Fra rota vokser det grønne blader. Bladene er spiselige og svært næringsrike, men blir som regel fjernet. Blomkålen skal være hvit eller kremfarget med tette, faste blomsterhoder. Bladene skal være lysegrønne, friske og sprø. Blomkål har lange tradisjoner i det norske kjøkkenet og har vært dyrket her siden 1600-tallet. Den er lett å tilberede og smaken er mild.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
Fett
Karbohydrat
Alle næringsstoffer
Vann
92 g
Kilojoule
97 kJ
Kilokalorier
23 kcal
Protein
1.9 g
Fett
0.2 g
Mettet
0 g
Trans
0 g
Enumettet
0 g
Flerumettet
0.1 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
2.3 g
Stivelse
0 g
Mono+Disakk
2.3 g
Sukker
0 g
Kostfiber
2.3 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Beta-karoten
50 µg
Vitamin A
4 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
0.3 alfa-TE
Tiamin
0.08 mg
Riboflavin
0.04 mg
Niacin
0.4 mg
Vitamin B6
0.09 mg
Folat
57 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
58 mg
Kalsium
21 mg
Jern
0.4 mg
Natrium
8 mg
Kalium
361 mg
Magnesium
14 mg
Sink
0.3 mg
Selen
0 µg
Kobber
0.04 mg
Fosfor
54 mg
Vi har 48 oppskrifter med Blomkål

Pastasalat med grønnsaker og stekt chorizo

Bakt marinert salmalaks med blomkålpurè

Bakt blomkål med hasselnøtter og koriander

Biffrullader

Indisk gryte med gule linser og blomkål

Blomkål med ostesaus og bacon

Blomkålsuppe

Finnbiff med blomkål og bacon

Blomkål med parmesan

Torsk med stekt blomkål

Spekeskinke med gratinert blomkål
