Bakt ostekake med jordbær
Deilig ostekake med kremete fyll og nydelige smaker av kanel, lime og jordbær.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Bunn
100 g
havrekjeks3 ss
sukker1 ts
kanel4 ss
smør, smeltetOstekrem
250 g
kremost naturell300 g
cottage cheese150 g
sukker2 ts
vaniljesukker1 stk
lime, saften4 stk
eggRømmelokk
3 dl
rømme3 ss
sukker1 ts
vaniljesukkerPynt
jordbær, eller andre bær til pynt
Slik gjør du det:
Knus kjeksen til smuler. Bland med sukker, kanel og smeltet smør.
Kle en liten langpanne (20 x 30 cm) eller rund form (22 cm i diameter) med bakepapir. Trykk blandingen jevnt ut i formen og stek bunnen ved 175 grader i 10 minutter.
Rør osten glatt og kremet sammen med sukker, vaniljesukker og limesaft.
Visp inn eggene, ett om gangen, og visp til massen er glatt.
Hell fyllet over bunnen og stek kaken ved 150 grader i ca. 40 minutter. Kaken skal være litt "dissete".
Visp sammen rømme, sukker og vaniljesukker.
Hell blandingen forsiktig over den varme kaken. Avkjøl kaken i kjøleskap i minst 4 timer eller natten over.
Server kaken med friske eller rørte bær.
TIPS: Rasp skallet av lime og dryss over bærene. Det gir en frisk og syrlig smak til det søte.