Bakt ostekake med jordbær

Bakt ostekake med jordbær

Deilig ostekake med kremete fyll og nydelige smaker av kanel, lime og jordbær.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Bunn

  • 100 g

    havrekjeks
  • 3 ss

    sukker
  • 1 ts

    kanel
  • 4 ss

    smør, smeltet
  • Ostekrem

  • 250 g

    kremost naturell
  • 300 g

    cottage cheese
  • 150 g

    sukker
  • 2 ts

    vaniljesukker
  • 1 stk

    lime, saften
  • 4 stk

    egg
  • Rømmelokk

  • 3 dl

    rømme
  • 3 ss

    sukker
  • 1 ts

    vaniljesukker
  • Pynt

  • jordbær, eller andre bær til pynt
  • Slik gjør du det:

    Knus kjeksen til smuler. Bland med sukker, kanel og smeltet smør.
    Kle en liten langpanne (20 x 30 cm) eller rund form (22 cm i diameter) med bakepapir. Trykk blandingen jevnt ut i formen og stek bunnen ved 175 grader i 10 minutter.
    Rør osten glatt og kremet sammen med sukker, vaniljesukker og limesaft.
    Visp inn eggene, ett om gangen, og visp til massen er glatt.
    Hell fyllet over bunnen og stek kaken ved 150 grader i ca. 40 minutter. Kaken skal være litt "dissete".
    Visp sammen rømme, sukker og vaniljesukker.
    Hell blandingen forsiktig over den varme kaken. Avkjøl kaken i kjøleskap i minst 4 timer eller natten over.
    Server kaken med friske eller rørte bær.
    TIPS: Rasp skallet av lime og dryss over bærene. Det gir en frisk og syrlig smak til det søte.