Bearnaise
Oppskrift av: Wenche Andersen
15 minutter
Saus, dressinger og marinaderIngredienser
4 porsjoner
200 g
smør, usaltet2 stk
sjalottløk1 dl
hvitvin2 stk
eggeplomme2 ss
varmt vann2 ss
hakket estragon0.5 stk
sitron, saften av denSlik gjør du det:
Smelt smøret, holde det lunkent. Finhakk sjalottløk og kok i hvitvin til det er nesten tørt. Ta kasserollen vekk fra platen. Tilsett eggeplommer og varmt vann (ikke kokende) og pisk lett og luftig under svak oppvarming. Spe forsiktig med smøret, i en tynn stråle under omrøring. Pass på at temperaturen på smøret er omtrent den samme som på eggeplommene. Smak til med finhakket estragon og sitron. Tips: Krydderbearnaise: Smak ev til med (per porsjon): 1 ts finhakket gressløk, 1 ts basilikum og 1 ts hakket soltørket tomat.