Bergens delight med belgisk sjokolade
Kjapp og enkel sjokoladesnacks som er toppet med kokos. Garantert en dessertvinner!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
50 g
Usaltet smør200 g
brunt sukker225 g
Hvitt sukker125 ml
honning200 ml
fløte1 ts
salt100 g
belgisk bitter sjokolade100 g
belgisk melkesjokolade100 g
hasselnøtter eller macadamianøtter100 g
honey puffs60 g
kokosSlik gjør du det:
Ha smør, begge typer sukker, honning, fløte og salt i en kjele. Sett kjelen på platen og varm blandingen til den begynner å boble. La det boble 3 minutter mens du rører hele tiden.
Ta kjelen fra platen og rør inn begge typer sjokolade. Sett kjelen tilbake på platen på lav varme i cirka 2 minutter, eller til du ser at sjokoladen er helt smeltet.
Tilsett nøtter og honey puffs.
Hell det hele i en 20 cm lang langpanne som du har kledd med bakepapir, og strø litt kokos på toppen.
Sett langpannen kaldt i noen timer. Skjær i biter og nyt!