Kokos
Christopher Sjuve
Frukten i en kokosnøtt er meget næringsrik og kan spises direkte, eller tørkes og knuses til kopra. Den brukes også matlaging, som kokosmasse. Av kokosmassen kan det utvinnes kokosolje, en viktig ingrediens i margarin, såpe, shampo og ulike salver og kremer, samt brennevin.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
3.3 g (7 %)
Fett
33.5 g (77 %)
Karbohydrat
6.2 g (14 %)
Alle næringsstoffer
Vann
47 g
Kilojoule
1473 kJ
Kilokalorier
358 kcal
Protein
3.3 g
Fett
33.5 g
Mettet
29.7 g
Trans
0 g
Enumettet
1.4 g
Flerumettet
0.4 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
6.2 g
Stivelse
0 g
Mono+Disakk
6.2 g
Sukker
0 g
Kostfiber
9 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Beta-karoten
0 µg
Vitamin A
0 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
0.2 alfa-TE
Tiamin
0.07 mg
Riboflavin
0.02 mg
Niacin
0.5 mg
Vitamin B6
0.05 mg
Folat
26 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
3 mg
Kalsium
14 mg
Jern
2.4 mg
Natrium
20 mg
Kalium
356 mg
Magnesium
32 mg
Sink
1.1 mg
Selen
2 µg
Kobber
0.43 mg
Fosfor
113 mg