Biscotti med vanilje og hvit sjokolade
Nydelig oppskrift på snacks til kaffen.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
350 g
mel1 ts
bakepulver0.25 stk
natron0.5 ts
salt1 ss
Vaniljeekstrakt2 stk
egg1 stk
eggehvite100 g
hvit sjokolade0.5 stk
vaniljestangSlik gjør du det:
Sett oven på 180 C.
Rør sammen mel, bakepulver, natron og salt i en bolle.
Pisk smør og sukker fluffy i cirka 3 minutter.
Tilsett vanilje og ett egg om gangen, pisk 2 minutter etter hvert egg, og til sist tilsett 1 eggehvite.
Når alt er ferdig pisket og det ser fluffy ut, tilsett melblanding.
Miks det forsiktig sammen. Du trenger evt. litt ekstra mel om deigen er veldig løs. Dryss litt mel på en arbeidsbenk og form deigen.
Trykk deigen flat og cirka 20 cm lang og 10 cm bred.
Legg bakepapir på en bakebrett, og legg den flate deigen på brettet.
Sett det hele på 180 grader i cirka 30 minutter.
Ta en kniv og skjær i passende deler cirka 1 cm hver.
Sett ovnen på 50 graderog la dem stå 30 minutter på en side og etter 30 minutter snur du dem og setter dem ytterligere 30 minutter i ovnen.
Slik får du ensprø og god biscotti.
Etter en time er de klare, de er gode som de er, men jeg må nok si at hvit sjokolade smeltet med frø fra en vaniljestang gir en enda bedre smak.
Det blir alltid noe sjokolade igjen, den heller jeg i et glass med varm melk ogevt. mini-marshmallows.