Bløtkake uten melk
Ja, det er mulig å lage en bløtkake uten melk. Her er oppskriften!
Oppskrift av: Redaksjonen
Ingredienser
Sukkerbrød:
6 stk
egg175 g
Hvetemel eller speltmel175 g
sukker2 ts
vaniljesukker1 ts
bakepulverKakefyll:
1 dl
Eple- eller ananasjuice, eller Farris og Mozel til dynking av kakebunn150 g
jordbær3 dl
Odense erlet, eller bruk kremfløte basert på havre eller soya. NB! Velg en type som kan piskes til krem.3 stk
gelatinplater1 dl
sukkerPynt:
4 dl
Odense erlet eller kremfløte basert havre eller soya3 ss
Friske jordbær og blåbærSlik gjør du det:
Start med å forvarme stekeovnen (over og undervarme) til 175 grader.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Sikt inn mel, vaniljesukker og bakepulver - og vend lett inn i eggedosisen.
Smør en ringform (22 cm-24 cm) med melkefri margarin, olje eller fest bakepapir fast mellom bunnen og sidene på ringformen.
Stek sukkerbrødet på nederste rille i ca 30 minutter.
Avkjøl sukkerbrødet på en rist.
Legg gelatinplatene i kaldt vann ca 10 min.
Lag fruktmos av bær og sukker i en foodprosessor.
Pisk Odense erlet/kremfløte av havre eller soya til krem, og tilsett fruktmos.
Kok opp 2 ss vann og ta kasserollen til side. Smelt gelatinplantene i vannet.
Avkjøl gelatinen noe, og tilsett den i kremblandingen i en jevn, tynn stråle under omrøring.
Del sukkerbrødet i 3 lag.
Dynk kakebunnene.
Fordel jordbærkremen på 2 av de 3 bunnene.
Legg bunnene oppå hverandre etter hvert som de fylles, trykk lett sammen.
Pisk Odense erlet eller kremfløteerstatning med sukker til den blir stiv.
Bruk en spatel eller slikkepott og fordel halvparten av kremen over kaken. Ha resten av kremen i en kremsprøytepose og pynt kaken etter eget ønske.
Oppskriften har vi fått fra Sissel Brustad, som står bak nettstedetMinMat.no.