Jordbær

Jordbær

Petter Berg

Jordbær er en planteslekt i rosefamilien, og består av omkring 17 ulike arter. To kjente typer er arkejordbær og hagejordbær, som ofte brukes til til å lage syltetøy. Bærene er også populære i andre sammengenger, som i desserter servert med fløte, melk, eller iskrem. Jordbær inneholder store mengder næringsstoffer, og er en viktig kilde til antioksidanter. Bærene er dessuten kalorifattige, og inneholder også jern og kalium. 

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

0.5 g (6 %)

Fett

0.2 g (2 %)

Karbohydrat

6.6 g (90 %)

Alle næringsstoffer

Vann

88 g

Kilojoule

144 kJ

Kilokalorier

34 kcal

Protein

0.5 g

Fett

0.2 g

Mettet

0 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0.2 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

6.6 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

6.6 g

Sukker

0 g

Kostfiber

2 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

9 µg

Vitamin A

1 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.7 alfa-TE

Tiamin

0.02 mg

Riboflavin

0.02 mg

Niacin

0.4 mg

Vitamin B6

0.07 mg

Folat

49 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

69 mg

Kalsium

20 mg

Jern

0.3 mg

Natrium

1 mg

Kalium

197 mg

Magnesium

14 mg

Sink

0.1 mg

Selen

0 µg

Kobber

0.05 mg

Fosfor

29 mg

Vi har 129 oppskrifter med Jordbær