Bringebærterte Prinsesse Ingrid Alexandra

Bringebærterte Prinsesse Ingrid Alexandra

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Kake

Ingredienser

Tertedeig

  • 100 g

    smør
  • 250 g

    hvetemel
  • 2 ts

    sukker
  • 1 stk

    eggeplomme
  • 3 ss

    iskaldt vann
  • Vaniljekrem

  • 5 dl

    helmelk
  • 5 dl

    fløte
  • 1 stk

    vaniljestang
  • 200 g

    sukker
  • 8 stk

    eggeplomme
  • 70 g

    maisenna
  • Sauternesgele

  • 2 dl

    Sauternes (eller annen søt hvitvin eller eplejuice)
  • 50 g

    rosiner, lyse
  • 3 pl

    gelatin
  • Slik gjør du det:

    Tertedeig Smuldre smør og hvetemel for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Ha i eggeplomme, sukker vann til en fast deig. Arbeid deigen så vidt sammen og la den hvile kaldt i ca 30 min. Kle en paiform ca 20 cm med deigen. La deigen henge litt over kanten på formen. Prikk bunnen med en gaffel. Stek på nederste rille ved 200 ºC i ca 15 min. Avkjøl. Legg et lag vaniljekrem i bunnen av den stekte tertebunnen. Bruk ferdig vaniljekrem fra pakke eller lag vaniljekrem etter oppskrift. Legg friske bær tett i tett over kremen og pensle tilslutt med sauternegeleen. Vaniljekrem Hell melk og fløte i en kasserolle. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene og ha over i melkeblandingen, kok opp. Trekk kasserollen tilside. Visp sammen eggeplommer, sukker og maisenna. Hell den litt avkjølte melkeblandingen over i billen med sammenpisket egg, rør godt hele tiden. Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm op under omrøring til massen tykner, uten å koke. Avkjøl. Sauternesgele Varm vin og tilsett rosiner. Legg gelatinpalten i bløt i kaldt vann. Klem vannet ut av gelatinen og løs gelatinen opp i den varme vinen. Sil og avkjøl til den tykner litt. Pensle geleen over bærene i et tynt lag.