Bringebærterte Prinsesse Ingrid Alexandra
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
KakeIngredienser
Tertedeig
100 g
smør250 g
hvetemel2 ts
sukker1 stk
eggeplomme3 ss
iskaldt vannVaniljekrem
5 dl
helmelk5 dl
fløte1 stk
vaniljestang200 g
sukker8 stk
eggeplomme70 g
maisennaSauternesgele
50 g
rosiner, lyse3 pl
gelatinSlik gjør du det:
Tertedeig Smuldre smør og hvetemel for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Ha i eggeplomme, sukker vann til en fast deig. Arbeid deigen så vidt sammen og la den hvile kaldt i ca 30 min. Kle en paiform ca 20 cm med deigen. La deigen henge litt over kanten på formen. Prikk bunnen med en gaffel. Stek på nederste rille ved 200 ºC i ca 15 min. Avkjøl. Legg et lag vaniljekrem i bunnen av den stekte tertebunnen. Bruk ferdig vaniljekrem fra pakke eller lag vaniljekrem etter oppskrift. Legg friske bær tett i tett over kremen og pensle tilslutt med sauternegeleen. Vaniljekrem Hell melk og fløte i en kasserolle. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene og ha over i melkeblandingen, kok opp. Trekk kasserollen tilside. Visp sammen eggeplommer, sukker og maisenna. Hell den litt avkjølte melkeblandingen over i billen med sammenpisket egg, rør godt hele tiden. Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm op under omrøring til massen tykner, uten å koke. Avkjøl. Sauternesgele Varm vin og tilsett rosiner. Legg gelatinpalten i bløt i kaldt vann. Klem vannet ut av gelatinen og løs gelatinen opp i den varme vinen. Sil og avkjøl til den tykner litt. Pensle geleen over bærene i et tynt lag.