Brioche-boller
Disse smaker fantastisk til helgens frokost!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
400 g
hvetemel35 g
Melkepulver50 g
sukker0.25 ts
salt50 g
fersk gjær0.5 dl
Lunkent vann3 stk
store egg + 1 eggeplomme (eggehviten kan du bruke til å pensle bollene med)150 g
smørMatfett på sprayboks
Grovt sukker, til dryss
Slik gjør du det:
Ha alle de tørre ingrediensene i en miksebolle. Rør sammen gjær og vann. Tilsett gjærblandingen i det tørre.
Rør inn egg og smør.
Elt i ca. 20 minutter og kjør på middels hastighet.
I begynnelsen kan deigen virke for bløt, men etter 20 minutter blir den helt fin.
Sett deigen til heving i ca. 45 minutter ved romtemperatur.
Spray deigen med matfett, dekk med folie og sett den i kjøleskapet i minst 6 timer eller aller helst over natten.
Ta deigen ut av kjøleskapet neste dag og la den nå romtemperatur.
Trill små boller cirka 50 gram hver, og legg dem på en stekeplate. Du kan gjerne bruke slike miniformer som jeg har her, eller vanlige muffinsformer.
Pensle bollene med eggehvite og dryss litt grovt sukker over. og la bollene heve seg til det dobbelte.
Stek i ca. 15 minutter på 180 ˚C. Tiden avhenger av hva slags ovn du har, og hvor store boller du lager.