Brødpudding med rørte bær
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
50 g
smør, mykt1 dl
helmelk1.5 dl
matfløte0.5 stk
vaniljestang0.5 dl
sukker1 stk
egg1 stk
eggeplommeSlik gjør du det:
Smør brødskivene med smør og legg dem sammen to og to. Harde skorper skjæres vekk. Del skivene i trekanter. Smør en ildfast form med resten av smøret. Legg brødskivene takstenvis i formen. Kok opp melk, fløte, frø fra vaniljestang+ vaniljestang og halvparten av sukkeret. La det trekke i ca 10 min. Avkjøl litt. Visp egg, eggeplomme og resten av sukkeret til en lys og lett eggedosis. Sil den lett avkjølte fløteblandingen over i eggedosisen under lett omrøring. Hell blandingen over brødskivene i formen. La formen stå og "sette seg" i ca 30 min før den stekes i vannbad i varm stekeovn 170 ºC i ca 45 min, til eggeblandingen er stivnet. Server med rørte bær, fruktpure eller rød saus. Brødpuddingen kan servers lun eller kald. Tips: Vannbad: Plasser formen med brødpudding i en større form og fyll den største formen halvfull med varmt vann.