Brownies-kjeks med sjokoladebiter
Disse kjeksene smelter på tunga.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
350 g
sjokolade, mørk40 g
smør2 stk
egg1 stk
eggeplomme150 g
sukker1 ts
Vaniljeekstrakt35 g
hvetemel0.5 ts
bakepulverSlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 180 °C
Smelt 200 gram sjokolade sammen med smøret over vannbad.
Ha egg, eggeplomme, sukker og vanilje i en mikserbolle og pisk det i 15 minutter.
Sikt mel og bakepulver sammen.
Sikt melblandingen i eggedosisen og rør inn sjokoladeblandingen og resten av sjokoladen,hakket i småbiter.
La røren hvile 10 minutter. Legg spiseskjefuller av røren ut over en bakeplate.
Stek i 9–10 minutter. Jeg pleier å bruke varmluft.
La kjeksene avkjøles helt.