Brownies med hvit sjokolade og pistasjnøtter
Brownies i liten langpanne som gjøres ekstra spennende med hvit sjokolade og pistasjnøtter!
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
225 g
smør150 g
kokesjokolade1.5 dl
sukker4 stk
egg2 ts
bakepulver5 dl
hvetemel50 g
pistasjnøtter100 g
hvit sjokoladeSlik gjør du det:
Smelt smøret i en mellomstor kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt mørk sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk inn sukker og eggene, ett om gangen. Rør kraftig med stålvisp, så deigen blir blank og glatt. Bland i bakepulver og hvetemel. Vend til slutt i hakkede pistasjnøtter og hvit sjokolade (spar litt til å drysse på toppen av kaken).
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Dryss over resten av de hakkede pistasjnøttene og hvite sjokoladen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-30 min. Kaken skal fortsatt være litt fuktig i midten. Avkjøl kaken helt i formen og gjerne et par timer eller over natten i kjøleskapet. Løft kaken ut av formen og del denopp i firkanter.