Bruchetta med mozzarella, tomat og hvitløk

Bruchetta med mozzarella, tomat og hvitløk

En tidløs og knasende sprø forrett, med herlig smak av mozarella og tomat.

Kristiane Suzanne Vilslund

Ingredienser

2 porsjoner

  • 20 stk

    Favabønner (renset og kokt)
  • 1 stk

    avokado
  • 0.5 ts

    spisskum, malt
  • 1 ss

    sitronsaft
  • 3 ss

    olivenolje, extra virgin
  • 1 klype

    salt
  • 20 stk

    Favabønner (renset og kokt)
  • 1 stk

    avokado
  • 0.5 ts

    spisskum, malt
  • 1 ss

    sitronsaft
  • 3 ss

    olivenolje, extra virgin
  • 1 klype

    salt
  • 20 stk

    Favabønner (renset og kokt)
  • 1 stk

    avokado
  • 0.5 ts

    spisskum, malt
  • 1 ss

    sitronsaft
  • 3 ss

    olivenolje, extra virgin
  • 1 klype

    salt
  • 2 porsjon

    Favorittbrød/ baguetter
  • 1 fedd

    hvitløk
  • 1 dæsj

    olje eller smør til steking
  • 10 stk

    Gode tomater delt i små biter
  • 4 skiver

    Rødløk (tynne)
  • 1 fedd

    hvitløk, hakket
  • 1 dæsj

    basilikum, finhakket
  • 1 dæsj

    olivenolje, extra virgin
  • 1 klype

    salt og pepper
  • 1 stk

    mozzarella
  • 1 neve

    pinjekjerner
  • Slik gjør du det:

    Ha alle ingrediensene i en bolle (utenom salt, pepper, mozzarella, olje og pinjekjerner) og vend de forsiktig sammen. Tilsett litt olivenolje og smak til med pepper og salt.
    Rist brødet i litt olivenolje eller smør i en stekepanne. Set litt hvitløkssmak på brødet ved å la et hvitløksfedd surre med smøret/ oljen.
    Legg brødene på en tallerken og fordel tomatblandingen over. Ha over litt god olivenolje. Pynt med mozzarella, frisk basilikum og pinjekjerner.
    Servert umiddelbart.