Brune pinner
Julekake for alle! Her er oppskriften på klassiske brune pinner. Ikke glem å pensle dem.
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
BakverkIngredienser
150 g
smør, mykt200 g
sukker2 stk
eggeplomme1 ss
sirup, lys0.5 ts
kanel1 ts
vaniljesukker1 ts
natron300 g
hvetemelSlik gjør du det:
Rør smør og sukker hvitt. Bland inn resten av ingrediensene. Elt deigen sammen og del den i 6 emner. Trill pølser og legg på bakepapirkledt stekebrett og trykk hver lengde til flate stenger. Pensle med egg, dryss på perlesukker og hakkede mandler/nøtter. Stek midt i varm stekeovn 175 ºC i 10-12 min. Skjær stengene opp på skrå mens de ennå er varme.
Avkjøl på rist.
Brune pinner oppbevares i tett kakeboks.