Brytebrød med frø
Denne oppskriften gir ca. 16 stykker.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Slik gjør du det:
Ha mel, frø, salt og tørrgjær i en bakebolle og bland sammen. Hold igjen litt mel til justering av deigen ved utbaking. Varm melken sammen med oljen og hell det i bakebollen. Elt til en fin og glatt deig. Juster eventuelt med mere mel. Bruker du fersk gjær, rører du den ut i litt av den lunkne melken. Sett deigen til heving på et lunt sted til dobbel størrelse.
Del deigen i to og form hver del til store pølser som deles i ca. 8 emner. Rull hvert emne til rundstykker og sett rundstykkene tett i en sirkel på en bakepapirkledd langpanne eller i en rund kakeform. Sett til etterheving i ca. 30 min.
Pensle med kaldt vann og dryss eventuelt på solsikkekjerner. Stek i ovn på nederste rille ved 200° i ca. 20 min.
Avkjøl på rist.
Kan fryses.