
Butterdeigpai med løk, timian og chèvre
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Form og paiIngredienser
2 ss
smør3 stk
løk2 fedd
hvitløk6 stk
soltørkede tomater1 ss
timian, frisk3 pl
butterdeig150 g
chèvre (hvit, myk geitost)Slik gjør du det:
Skjær løk i to og del så opp i tynne skiver. Finhakk hvitløk og soltørkede tomater. Surr løken myk i smør, tilsett hvitløk, tomater og timian. Pass på at hvitløken ikke blir brent. Legg butterdeigplatene på hverandre og kjevle ut til et rektangel. Del i to på langs og 3-4 biter på tvers, slik at du får 6-8 biter på ca 10x10 cm. Fordel løkblandingen på hver av bitene, men la det være igjen en smal kant ytterst rundt hver del. Del ost i skiver og legg over løkblandingen. Legg på bakepapirkledt stekebrett og stek på miderste rille ved 220 ºC i 12 -15 min, til butterdeigen har hevet seg og er gyllen. Avkjøl litt og server lune. Kan servers alene eller sammen med tynne skiver av spekeskinke.