Caramel slice
Deilig snacks fra Australia med sjokolade og karamell... mmm!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Bunn
125 g
mel50 g
kokos100 g
brunt sukker125 g
Smeltet smørKaramell
80 ml
Lys sirup125 g
Smeltet smør2 bokser
søt kondensert melkSjokoladetopping
185 g
Mørk sjokolade3 ss
vegetabilsk oljeSlik gjør du det:
Fremgangsmåte bunnBland mel, kokos, brunt sukker og smeltet smør godt sammen.
Press det hele i en 20 x 30 cm bakeform som er dekket med bakepapir.
Stek det hele på 180 grader i cirka 15-18 minutter.
Fremgangsmåte karamellÅpne to bokser med søt kondensert melk, ikke bruk Vikingmelk her.
Denne søte kondenserte melken er tyktflytende og gulaktig i fargen, og kan kjøpes på utvalgte steder. Merket kan variere, men Meny selger disse fra Nestlé.
Hell alt over i en kjele sammen med smeltet smør og lys sirup.
Rør det godt sammen over middels varme i cirka 7 minutter.
Etter 7 minutter, hell karamellen over bunnen.
Stek det iytterligere 20 minutter, eller til du ser den er gyllen og karamellfargen kommer fram.
La den avkjøles, oppbevares så i kjøleskapet til den er helt kald.
Fremgangsmåte sjokoladetoppingSmelt sjokolade og olje sammen over vannbad, la den avkjøles litt.
Hell den så over den avkjølte karamellbunnen.
Sett i kjøleskapet til sjokoladen er helt fast.
Skjær så i passende biter og nyt!