Charlotte Russe
Oppskrift av: Aase Strømstad
30 minutter
KakeIngredienser
3 stk
egg75 g
sukker75 g
hvetemel0.5 ts
bakepulverFyll:
2 dl
jordbærsyltetøyJordbærfromasj:
10 pl
gelatin0.5 dl
eplemost3 dl
kremfløte5 dl
jordbæryoghurtSlik gjør du det:
I ovn ved 225°C i 6-8 minutter. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland mel og bakepulver og vend det inn. Kle en langpanne med bakepapir og smør kakerøren jevnt utover. Stek kaken midt i ovnen til den er gyllen. Hvelv kaken på sukkerdrysset papir, smør syltetøy over og rull den sammen. Avkjøl kaken. Bløt og smelt gelatinplatene i eplemost. Visp kremfløten stiv og bland den med yoghurt, rør inn gelatinen. Skjær rullekaken i skiver og sett dem langs kanten av en rund form. Hell fromasjen forsiktig i og sett formen i kjøleskap så fromasjen stivner. Løsne kanten på formen og sett desserten på serveringsfat. Garner med friske jordbær og sitronmelisse.