Chevrekuler som forrett
Dette kan du servere som appetittvekker. Og de lar seg fint lage dagen i forveien.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
15 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Gjør klar to tallerker. En skal brukes til servering, den andre skal være arbeidstallerken mens du lager trøflene. Gjør klar det du skal dekke med ha dem i små boller eller tallerker.
Osten er enklere å arbeide med når den er kald. Det er også enklest å jobbe med små biter av gangen. Bruk en tredjedel av osten først og legg resten i kjøleskapet.
Ta en liten skje med chevre, på størrelse med en hasselnøtt og rull det til en ball mellom hendene. Legg den på arbeidstallerkenen. Du skal lage omtrent 20 trøfler. Vask hendene godt!
Rull hver trøffel i det du ønsker, sørg for at de dekkes helt, og legg dem på serveringsfat.
Fortsett med resten av osten, i to omganger. Dekk trøflene med plast til de skal spises.
Server dem med tannpirkere, enten i et lite glass eller stukket inn i hver trøffel. En annen idé er å lage små spyd, med cherrytomater, gulrøtter, agurk, skinke, en brødbit eller noe annet.